17. 10. 2024
|
Čas přípravy:  15 min
|
Počet porcí:  1

VAJEČNÝ KOŇAK SE SALKEM

Ingredience

  • 6 žloutků
  • 1 plechovka Salko tradiční
  • 400 ml plnotučného mléka Tatra
  • 400 ml smetany ke šlehání 30% Tatra
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1/4 lžičky mletého badyánu
  • 300 ml rumu
  • 50 ml amaretta


Postup

  1. Zastudena vyšlehejte žloutky v hrnci do pěny.
  2. Ke žloutkové pěně přidejte mléko, smetanu a Salko. Za stálého míchání zahřívejte tak dlouho, dokud nedosáhnete konzistence řidšího pudinku.
  3. Dále přidejte skořici, perníkové koření a badyán a ještě chvíli zahřívejte.
  4. Nyní stáhněte hrnec z plotny a nechte směs úplně vychladnout.
  5. Do vychladlé směsi vmíchejte alkohol, přelijte do lahví a skladujte v ledničce.

Použité produkty

Salko tradiční 8% 397g

Více >

Smetana ke šlehání 30% 200g

Více >

Tatra mléko polotučné 1,5% 1l

Více >

Tato webová stránka používá cookies

K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Poučení o zpracování osobních údajů.

Funkční

Nutné cookies pomáhají, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.

Analytické

Statistické cookies pomáhají majitelům webových stránek, aby porozuměli, jak návštěvníci používají webové stránky. Anonymně sbírají a sdělují informace.

Marketingové

Marketingové cookies jsou používány pro sledování návštěvníků na webových stránkách. Záměrem je zobrazit reklamu, která je relevantní a zajímavá pro jednotlivého uživatele a tímto hodnotnější pro vydavatele a inzerenty třetích stran.