- 200 g másla (např. farmářské od Tatry),
- 1 žloutek,
- 220 g hladké mouky,
- 60 g strouhaného parmazánu,
- 2 lžičky čerstvého tymiánu (jen lístečky),
- 2 stroužky česneku,
- sůl, pepř.
Slané máslové sušenky
Ingredience
Postup
Dnes tu máme skvělou variantu pro ty z vás, co preferují slané mlsání. Jsou to slané máslové sušenky s parmazánem a bylinkami. Po sušenkách se zapráší raz-dva. Tak to zkuste taky, třeba kolegům můžete udělát radost :)
- Změklé máslo vyšlehejte se žloutkem a potom do něj zamíchejte bylinky a prolisovaný česnek.
- Přidejte mouku a parmazán a vypracujte hladké těsto, které dochuťte solí a pepřem podle vlastní chuti.
- Těsto na 30 min uložte do lednice a potom z něj uždibujte stejně velké kousky, ze kterých tvarujte kuličky.
- Kuličky mezi prsty rozmáčkněte na placičky a klaďte na plech vyložený pečícím papírem.
- Každou placičku několikrát propíchejte špejlí nebo vidličkou.
- Pečte na 180°C do růžova, což bude trvat asi 10 minut.
- Hotové sušenky uchovávejte v uzavíratelné dóze.