18. 12. 2023
|
Čas přípravy:  20 min
|
Počet porcí:  8

Perníčkový cheesecake

Ingredience

Korpus:

  • 230 g perníčků
  • 100 g farmářského másla Tatra

Krém:

  • 1 plechovka Salko tradiční
  • 250 g mascarpone
  • 250 g tučného tvarohu ve vaničce Tatra
  • 200 g smetany ke šlehání 30% Tatra
  • 350 g bílého skyru
  • 1 balení želatiny na nepečené dorty
  • 100 ml vlažné vody


Postup

  1. Na korpus rozmixujte perníčky, smíchejte s povoleným máslem, upěchujte do formy dnem skleničky a dejte vychladit.
  2. V misce ušlehejte vychlazenou smetanu ke šlehání, přidejte mascarpone, skyr, tvaroh a tradiční Salko.
  3. Ve vlažné vodě promíchejte želatinu na nepečené dorty a po částech přimíchejte do směsi. Vrstvěte na korpus a dejte vychladit alespoň na 4 hodiny do lednice, nebo 2 hodiny do mrazničky.
  4. Můžete pak ještě dozdobit, třeba perníčky, čerstvými brusinkami a podávejte. Skladujte v lednici.


Tato webová stránka používá cookies

K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Poučení o zpracování osobních údajů.

Funkční

Nutné cookies pomáhají, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.

Analytické

Statistické cookies pomáhají majitelům webových stránek, aby porozuměli, jak návštěvníci používají webové stránky. Anonymně sbírají a sdělují informace.

Marketingové

Marketingové cookies jsou používány pro sledování návštěvníků na webových stránkách. Záměrem je zobrazit reklamu, která je relevantní a zajímavá pro jednotlivého uživatele a tímto hodnotnější pro vydavatele a inzerenty třetích stran.