- 200 g Salko Tradiční (½ plechovky)
- 200 ml polotučného mléka Tatra
- 1 lžíce hladké mouky
- 25 g Farmářského másla Tatra
- 90 g sekaných mandlí
- 90 g loupaných pistácií (nesolených)
- 50 g sušených brusinek
- ½ lžičky strouhané citronové kůry
- 60 g hořké čokolády
Marokánky ze Salka s pistáciemi a brusinkami
Ingredience
Postup
- Nejprve ruční metlou smíchejte Salko s mlékem.
- V hlubší pánvi rozpusťte máslo, metličkou zašlehejte mouku a hned vlijte směs Salka s mlékem. Povařte do zhoustnutí.
- Do této směsi zamíchejte sekané mandle a pistácie, které můžete předem na suché pánvi lehce opražit. Nakonec vmíchejte brusinky a citronovou kůru.
- Troubu předehřejte na 150 stupňů. Připravte si plech s hnědým pečicím papírem nebo pečicí podložkou. Pomocí dvou lžic tvarujte z oříškové směsi placičky.
- Marokánky dejte péct na cca 30 minut dozlatova. Upečené je opatrně sundejte z pečicího papíru a nechte je zcela zchladnout na kovové mřížce.
- Čokoládu rozpusťte pozvolna na vodní lázni nebo krátce v mikrovlnné troubě. Vychladlým marokánkám potírejte rozpuštěnou čokoládou spodní stranu a nechte ji zaschnout.