- 160 g sušeného kokosu
- 50 g rozpuštěného másla Tatra
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 plechovka Salko tradiční
Na polevu:
- 120 g hořké čokolády
- 40 g řepkového oleje
- kokos na ozdobu
Na polevu:
1. Kokos smíchejte s rozpuštěným máslem, vanilkovým extraktem a Salkem. Promíchejte do hladké a velmi lepivé směsi.
2. Dejte ztuhnout do lednice alespoň na 2 hodiny. Jakmile je směs odleželá, připravte polevu. Čokoládu společně s olejem rozpusťte ve vodní lázni za občasného promíchání na hladkou čokoládovou omáčku, nechte ji cca 5 minut vychladnout.
3. Mezitím si z odleželého těsta připravte pravidelné kuličky, měly byste jich mít cca 25–30 kusů dle jejich velikosti. Pomocí dvou vidliček namočte po jednom kuličky do polevy, obalte je a nechte mírně okapat.
4. Opatrně přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Nakonec lehce posypte kokosem na ozdobu a dejte ztuhnout do lednice alespoň na 40 minut.