- 1x plechovka Salka 397g,
- 2x Tatra smetana na šlehání 30% 200g,
- dle chuti požijeme vanilkový lusk, oříšky, ovoce, skořici.
Domácí vanilková zmrzlina ze Salka
Ingredience
Postup
Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky.
- V misce si lehce rozšlehejte obsah celé plechovky Salka 397 g. Salko tím zjemníte a trochu nadýcháte.
- V další misce si našleháte dvě krabičky 200 gramové smetany ke šlehání.
- Další ingradienci připravíte dle naší chuti. V našem případě se jedná o vanilkovou zmrzlinu, proto si vanilkový lusk rozkrojíte podélně napůl a vyškrábnete z něho vanilková semínka. Úplně stačí semínka pouze z jedné poloviny lusku.
- Vše dohromady pečlivě zamíchejte.
- Hotovou směs vlijete do plastové misky nejlépe s uzavíratelným víkem a dáme na zhruba 5 hodin do mrazáku.
Přejeme Vám dobrou chuť!