12. 07. 2024
|
Čas přípravy:  45 min
|
Počet porcí:  4

ZMRZLINOVÝ SENDVIČ

Ingredience

Sušenky:

  • 250 g hladké mouky
  • 100 g změklého farmářského másla Tatra
  • 75 g cukru krupice
  • 50 g cukru moučka
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 120 g čokolády
  • domácí zmrzlina ze Salka a smetany
  • čerstvé maliny nebo jahody


Postup

  1. Do mísy nasypte cukry, změklé máslo, přidejte vejce a rozmíchejte.
  2. Přisypte mouku s kypřicím práškem, sůl, promíchejte a přidejte nasekanou čokoládu. Znovu promíchejte.
  3. Vypracujte těsto, ze kterého poté tvarujte sušenky (množství vyšlo na cca 10 kusů větších a silnějších sušenek).
  4. Pečte na 180 °C cca 15 minut. Předem připravenou zmrzlinu ze Salka a smetany (vylepšenou malinami) vyndejte z mrazu a nechte ji lehce povolit. Poté s ní slepujte vychladlé sušenky a ideálně ihned podávejte.

TIP: Servírovat můžete s naší ledovou kávou Tatra.


Tato webová stránka používá cookies

K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Poučení o zpracování osobních údajů.

Funkční

Nutné cookies pomáhají, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.

Analytické

Statistické cookies pomáhají majitelům webových stránek, aby porozuměli, jak návštěvníci používají webové stránky. Anonymně sbírají a sdělují informace.

Marketingové

Marketingové cookies jsou používány pro sledování návštěvníků na webových stránkách. Záměrem je zobrazit reklamu, která je relevantní a zajímavá pro jednotlivého uživatele a tímto hodnotnější pro vydavatele a inzerenty třetích stran.