- 1 tučný tvaroh Tatra
- 500 ml mléka Tatra
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička kakaa
- cukrářské piškoty
- smetana ke šlehání Tatra
- čerstvé ovoce
- Pikao a oříšky
Tvarohový krém
Ingredience
Postup
- Z množství mléka oddělte asi 1/3, ve které rozmíchejte vanilkový pudink.
- Do zbylého mléka přidejte cukr a přiveďte k varu.
- Do vroucího mléka nalijte předem připravenou rozmíchanou směs. Za stálého míchání vařte ještě asi 1 minutu.
- Pudink nechte trochu zchladnout a poté do něj zapracujte tvaroh.
- Krém si rozdělte na dvě části – jednu nechte čistě vanilkovou, do druhé přidejte trochu kakaa.
- Začněte s vrstvením. Dolů dejte připravený krém a poté přidejte vrstvu nalámaných piškotů.
- Přidejte vyšlehanou smetanu a dozdobte ovocem nebo Pikaem s oříšky."