Recepty Smetanová omáčka

Smetanová omáčka

Ingredience

  • 200 ml smetany na vaření 10 % Tatra
  • cca 150 ml vývaru
  • 3 šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička dijonská hořčice
  • 1 hrst strouhaného parmezánu
  • 2–3 sušená rajčata
  • čerstvá pažitka
  • máslo tradiční Tatra
  • sůl, pepř

Postup

  1. V pánvi rozpusťte trochu másla a přidejte šalotky nakrájené na tenké proužky. Po chvíli přidejte nadrobno nakrájený česnek a restujte dohněda.
  2. Jakmile je hotovo, zalijte vývarem, smetanou na vaření a promíchejte. Následně zašlehejte hořčici, strouhaný parmezán a přisypte sušená rajčata nakrájená nadrobno.
  3. Nechte zredukovat do požadované hustoty. Dochuťte solí a pepřem dle potřeby.
  4. Na závěr omáčku dobře promíchejte a zasypte nakrájenou pažitkou. Přidat můžete i čerstvou bazalku na ozdobu.

 

TIP: Omylem jste omáčku přesolili? Nevadí! Jen krátce v ní povařte kousky brambor nebo pečiva, část soli pohltí.

Použité produkty