- 200 ml smetany na vaření 10 % Tatra
- cca 150 ml vývaru
- 3 šalotky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička dijonská hořčice
- 1 hrst strouhaného parmezánu
- 2–3 sušená rajčata
- čerstvá pažitka
- máslo tradiční Tatra
- sůl, pepř
Smetanová omáčka
Ingredience
Postup
- V pánvi rozpusťte trochu másla a přidejte šalotky nakrájené na tenké proužky. Po chvíli přidejte nadrobno nakrájený česnek a restujte dohněda.
- Jakmile je hotovo, zalijte vývarem, smetanou na vaření a promíchejte. Následně zašlehejte hořčici, strouhaný parmezán a přisypte sušená rajčata nakrájená nadrobno.
- Nechte zredukovat do požadované hustoty. Dochuťte solí a pepřem dle potřeby.
- Na závěr omáčku dobře promíchejte a zasypte nakrájenou pažitkou. Přidat můžete i čerstvou bazalku na ozdobu.
TIP: Omylem jste omáčku přesolili? Nevadí! Jen krátce v ní povařte kousky brambor nebo pečiva, část soli pohltí.