Recepty Skořicové rolky plněné Jesenkou

Skořicové rolky plněné Jesenkou

Ingredience

  • 6 plátků světlého toustového chleba
  • 1 Jesenka
  • 50 g mletých oříšků
  • 2 vejce
  • 100 ml smetany ke šlehání 30% Tatra
  • 2 sáčky skořicového cukru
  • 2 plátky tradičního másla Tatra
  • 2 lžíce slunečnicového oleje

Postup

  1. Z toustového chleba odkrojte kůrku a každý plátek lehce rozválejte válečkem. Potřete Jesenkou, posypte oříšky a pevně zarolujte do malých ruliček.
  2.  V misce rozmíchejte vajíčka se smetanou a jedním sáčkem skořicového cukru. Na pánev nalijte olej, přidejte dva plátky másla a rozehřejte na střední plamen.
  3. Každou rolku obalte ve vajíčkové směsi a opečte dozlatova na středně rozpálené pánvi. Ještě horké rolky obalujte v misce s druhým skořicovým cukrem

Použité produkty