15. 10. 2024
|
Čas přípravy:  20 min
|
Počet porcí:  6

SKOŘICOVÉ ROLKY PLNĚNÉ JESENKOU

Ingredience

  • 6 plátků světlého toustového chleba
  • 1 Jesenka
  • 50 g mletých oříšků
  • 2 vejce
  • 100 ml smetany ke šlehání 30% Tatra
  • 2 sáčky skořicového cukru
  • 2 plátky tradičního másla Tatra
  • 2 lžíce slunečnicového oleje


Postup

  1. Z toustového chleba odkrojte kůrku a každý plátek lehce rozválejte válečkem. Potřete Jesenkou, posypte oříšky a pevně zarolujte do malých ruliček.
  2.  V misce rozmíchejte vajíčka se smetanou a jedním sáčkem skořicového cukru. Na pánev nalijte olej, přidejte dva plátky másla a rozehřejte na střední plamen.
  3. Každou rolku obalte ve vajíčkové směsi a opečte dozlatova na středně rozpálené pánvi. Ještě horké rolky obalujte v misce s druhým skořicovým cukrem


Použité produkty

Máslo 82% 250g

Více >

Smetana ke šlehání 30% 200g

Více >

Jesenka 21,5% 75g

Více >

Tato webová stránka používá cookies

K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Poučení o zpracování osobních údajů.

Funkční

Nutné cookies pomáhají, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.

Analytické

Statistické cookies pomáhají majitelům webových stránek, aby porozuměli, jak návštěvníci používají webové stránky. Anonymně sbírají a sdělují informace.

Marketingové

Marketingové cookies jsou používány pro sledování návštěvníků na webových stránkách. Záměrem je zobrazit reklamu, která je relevantní a zajímavá pro jednotlivého uživatele a tímto hodnotnější pro vydavatele a inzerenty třetích stran.