- 6 plátků světlého toustového chleba
- 1 Jesenka
- 50 g mletých oříšků
- 2 vejce
- 100 ml smetany ke šlehání 30% Tatra
- 2 sáčky skořicového cukru
- 2 plátky tradičního másla Tatra
- 2 lžíce slunečnicového oleje
SKOŘICOVÉ ROLKY PLNĚNÉ JESENKOU
Ingredience
Postup
- Z toustového chleba odkrojte kůrku a každý plátek lehce rozválejte válečkem. Potřete Jesenkou, posypte oříšky a pevně zarolujte do malých ruliček.
- V misce rozmíchejte vajíčka se smetanou a jedním sáčkem skořicového cukru. Na pánev nalijte olej, přidejte dva plátky másla a rozehřejte na střední plamen.
- Každou rolku obalte ve vajíčkové směsi a opečte dozlatova na středně rozpálené pánvi. Ještě horké rolky obalujte v misce s druhým skořicovým cukrem