- 1 farmářské máslo Tatra
- hrubá mořská sůl
- čerstvé fíky
- semínka granátového jablka
- pekany
- lístky čerstvé rukoly
- čerstvý tymián
- med nebo sirup z agáve
- čerstvý chléb k podávání
PODZIMNÍ MÁSLOVÉ PRKÉNKO
Ingredience
Postup
- Máslo vyndejte z lednice s dostatečným předstihem, aby hezky změklo.
- Připravte si středně velké a omyté prkénko. Použijte speciální servírovací, aby bylo čisté (žádné na běžné krájení surovin).
- Změklé máslo rozetřete nožem na připravené prkénko a zasypte hrubou mořskou solí.
- Dochuťte dle vlastní fantazie třeba nakrájenými fíky, granátovým jablkem, ořechy, rukolou, čerstvou bylinkou... Na závěr zakápněte medem nebo sirupem.
- Podávejte s čerstvým chlebem – jako chuťovku pro dva k večernímu posezení u filmu.