Recepty Podzimní krupicová kaše

Podzimní krupicová kaše

Ingredience

  • 500 ml mléka Tatra
  • 50 g dětské krupičky
  • trochu másla
  • špetka soli

 

Ozdoba:

  • 1 jablko
  • 1 hruška
  • 1 lžička skořice
  • namleté ořechy dle chuti

 

Karamelová omáčka:

  • 20 g másla
  • 60 g cukru krupice
  • smetana ke šlehání

Postup

  1. Do části mléka nasypte krupičku a nechte ji chvíli odstát, aby lehce nabobtnala. 
  2. Poté ji spolu se zbytkem mléka přelijte do hrnce.
  3. Přisypte špetku soli a promíchejte.
  4. Na středním plameni pozvolna vařte a míchejte do zhoustnutí. Po odstavení z plotny vmíchejte trošku másla.
  5. Podávejte s orestovaným ovocem, karamelovou omáčkou a namletými ořechy.

 

Na ozdobu:

  1. Ovoce očistěte, nakrájejte na kostičky, přesypte do rendlíku a krátce orestujte. Podlijte lžící vody, přidejte skořici a pozvolna prohřejte na středním plameni, dokud nebude ovoce na skus. 
  2. Dejte stranou a připravte si karamelovou omáčku.
  3. Na celokovovou pánev dejte máslo. Jakmile se rozpustí, ihned přisypte cukr krupici, plotýnku dejte naplno a míchejte. 
  4. Cukr se také rozpustí, směs se spojí a bude mít karamelovou barvu. V tu chvíli ihned odstavte. 
  5. Vmíchejte trochu smetany ke šlehání na zjemnění.

 

TIP: Suroviny na omáčku musí být pokojové teploty. 

Použité produkty