Těsto:
- 140 g mouky
- 140 g studeného másla Tatra
- 140 g mletých vlašských ořechů
- 70 g moučkového cukru
- 30 g kakaa
Krém:
- 180 g Salko tradiční
- 60 g másla Tatra
Na ozdobení:
- čokoláda
- nasekané ořechy
Těsto:
Krém:
Na ozdobení:
Všechny ingredience na těsto smíchejte dohromady a vypracujte hladké těsto. Zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici odležet 30 minut. Poté těstem plňte formičky (nevymazávám je, v těstě je máslo) na ořechy tak, že si vytvarujete jakoby silnější skořápku. Takže nezarovnávat celou formičku, ale nechat tam prohlubinku. Pečte na plechu ve vyhřáté troubě na 170° cca 10 minut, podle trouby. Vyklepněte z formiček a nechte vychladnout. Připravte si náplň vyšleháním povoleného másla se Salkem. Zdobičkou dejte do každé druhé skořápky náplň a přiklopte druhou prázdnou skořápkou. Část ořechu pak namočte do rozpuštěné čokolády a poté do nasekaných ořechů najemno. Skladujte v uzavřených krabičkách v chladu.