- 200–300 g zbylého masa ze svatomartinské husy
- 150 g uzeného bůčku
- 1 malá cibule
- 6 starších rohlíků
- 100 ml mléka Tatra
- 1 hrst čerstvých bylinek (např. petrželky)
- 2 stroužky česneku
- trošičku soli
- pepř a muškátový oříšek
- 5 vajec
- 1 hrst mandlových lupínků
- máslo Tatra na vymazání.
MASOVÁ NÁDIVKA ZE SVATOMARTINSKÉ HUSY
Ingredience
Postup
- Starší rohlíky nakrájejte na menší kostičky a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut dokřupava.
- Uzený bůček nakrájejte na kostky, krátce opečte na pánvi společně s cibulkou nadrobno a dejte stranou zchladnout. Zbylé husí maso natrhejte a vybrané čerstvé bylinky překrojte na menší kusy.
- Zchladlé a upečené kostičky rohlíku zalijte mlékem, přisypte maso, bůček, bylinky, prolisovaný česnek a okořeňte (se solí to nepřehánějte, maso už je slané). Na závěr přidejte žloutky z vajec a dobře promíchejte.
- Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu a opatrně přimíchejte k hotové směsi.
- Vybrané mističky vymažte máslem, přendejte do nich připravenou nádivku, zasypte mandlovými lupínky a pečte dozlatova max. 30 minut."