- plnotučné mléko Tatra
- 250 g ovesných vloček
- 80 g dýňových semínek
- 80 g slunečnicových semínek
- 50 g chia semínek
- 1 a 1/2 lžičky skořice
- 1/4 lžičky soli
- 60 ml javorového sirupu
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- kůra a šťáva z malého pomeranče
- 60 g goji na ozdobu
- červený pomeranč
Křupavá granola s pomerančem a mlékem
Ingredience
Postup
- V jedné míse smíchejte ovesné vločky s dýňovými, slunečnicovými a chia semínky, přidáme kůru z pomeranče, skořici a sůl. Vše řádně promíchejte.
- V druhé míse smíchejte javorový sirup, pomerančovou šťávu, olivový olej a med. Opět řádně promíchejte.
- Smíchejte suché suroviny s těmi mokrými, zapracujeme a rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte v troubě na 150 °C asi 35 minut.
- Po upečení rozlámejte na kousky, zalijte mlékem, ozdobíme gojou a červeným pomerančem.
- Dobrou chuť!