- 300 g hladké mouky
- 80 g cukru
- 200 g Hery
- 2 žloutky
- 1x Tatra Salko tradiční nebo Tatra Salko karamel
- 250 g Tatra máslo
- 2 lžíce rumu
- trocha nastoruhaných piškotů.
Košíčky s karamelovou náplní
Ingredience
Postup
Dnes tu máme skvělou variantu pro ty z vás, co preferují sladké mlsání.
1. Z hladké mouky, cukru, Hery a žloutků vypracujeme těsto.
2. Necháme těsto jeden den uležet a poté ho vyválíme a vykrajujeme kolečka velikosti formiček na košíčky.
3. Těsto zapracujeme do formiček a pečeme na 180 °C po dobu 8-10 minut.
4. Našleháme máslo a přidáme vychlazené zkaramelizované Salko nebo Salko karamel. Vše ve stejné teplotě ,aby se krém nesrazil.
5. Nakonec do krému přidáme rum, a pokud je krém řídký zašleháme nastrouhané piškoty.
6. Košíčky naplníme krémem po okraj a dáme ztuhnout do lednice.
7. Košíčky můžeme posypat kakaem nebo postříkat čokoládovou polevou a zdobit mandličkou nebo oříšky.
*1 porce = 1 košíček