15. 11. 2022
|
Čas přípravy:  20 min
|
Počet porcí:  25

Kokosové Salko kuličky

Ingredience

  • 1 plechovka tradičního Salka
  • 55 g másla
  • 170 g strouhaného kokosu + na obalení
  • 100 g mandlí (bez slupky)

Postup

  1. Do větší misky dejte rozpuštěné máslo (můžete i přímo rozpustit v misce v mikrovlnce), přidejte kondenzované mléko přímo z plechovky (bez vaření) a zasypejte strouhaným kokosem. Dobře promíchejte. 
  2. Vznikne vám hustá kokosová kaše, kterou dejte do lednice ztuhnout na minimálně 2 hodiny nebo ideálně přes noc.
  3. Pomocí malé lžičky odebírejte části ztuhlé hmoty, v dlaních vytvořte silnou placičku, vložte mandli a krátce dotvarujte do kuličky. Vedle si připravte misku se strouhaným kokosem, ve kterém je postupně obalujte.
  4. Hotové kokosové kuličky skládejte do papírových košíčků a uložte do uzavíratelné krabičky do lednice. Zkonzumujte do cca 10 dnů.

Použité produkty

Salko tradiční 8% 397g

Více >

Farmářské máslo 84% 200g

Více >

Máslo 82% 250g

Více >

Tato webová stránka používá cookies

K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Poučení o zpracování osobních údajů.

Funkční

Nutné cookies pomáhají, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.

Analytické

Statistické cookies pomáhají majitelům webových stránek, aby porozuměli, jak návštěvníci používají webové stránky. Anonymně sbírají a sdělují informace.

Marketingové

Marketingové cookies jsou používány pro sledování návštěvníků na webových stránkách. Záměrem je zobrazit reklamu, která je relevantní a zajímavá pro jednotlivého uživatele a tímto hodnotnější pro vydavatele a inzerenty třetích stran.