26. 06. 2024
|
Čas přípravy:  50 min
|
Počet porcí:  4

JAHODOVÉ KNEDLÍKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA

Ingredience

  • 500 ml polotučného mléka Tatra
  • 100 g tradičního másla Tatra
  • špetka soli
  • 460 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 4 žloutky
  • 20 jahod

Postup

  1. Do středního hrnce nalijte mléko, přidejte na plátky nakrájené máslo, špetku soli a dejte vařit. Poté ihned stáhněte na střední plamen, přisypávejte mouku a míchejte intenzivně vařečkou.
  2. Těsto se za chvíli začne odlepovat od stěn a na dně se vytvoří bílý povlak. Odstavte a nechte téměř vychladnout. Mezitím si očistěte jahody a dejte vařit vodu do velkého hrnce.
  3. Poté zašlehejte do těsta postupně vejce a žloutky. Těsto má být kompaktní, tvárné a dobře se s ním pracuje. Udělejte z něj váleček, rozdělte na dílky a vždy udělejte z dílku placičku.


Tato webová stránka používá cookies

K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Poučení o zpracování osobních údajů.

Funkční

Nutné cookies pomáhají, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.

Analytické

Statistické cookies pomáhají majitelům webových stránek, aby porozuměli, jak návštěvníci používají webové stránky. Anonymně sbírají a sdělují informace.

Marketingové

Marketingové cookies jsou používány pro sledování návštěvníků na webových stránkách. Záměrem je zobrazit reklamu, která je relevantní a zajímavá pro jednotlivého uživatele a tímto hodnotnější pro vydavatele a inzerenty třetích stran.