21. 08. 2021

Irská káva

Ingredience

  • 40 ml wiskey (dle chuti),
  • 2 čajové lžičky třtinového cukru,
  • dvojité espresso (filtrovaná káva, cca 50 ml),
  • Tatra smetana do kávy 10 %. 

Postup

1. Ohhřejte whiskey s třtinovým cukrem. Cukr se v teplé whiskey krásně rozpustí. 

2. Whiskey nevařte, aby z ní nevyprchal alkohol. 

3. Poté připravte dvojité espresso nebo filtrovanou kávu, zhruba 50 ml.

4. Sladkou a teplou whiskey nalijte do sklenice a přidejte připravenou kávu. 

5. Poté ušlehejte smetanu, kterou ozdobíme povrch kávy. Smetana je lepší, když je našlehaná jen velmi jemně a není hustá. 

6. Na kávu lijte smetanu velmi pomalu, nejlépe přes lžičku.

7. Nechte si chutnat.

Použité produkty

Smetana do kávy 10% 500g

Více >

Lascato - mléko pro přípravu cappuccina 3,5% 1l

Více >

Tato webová stránka používá cookies

K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Poučení o zpracování osobních údajů.

Funkční

Nutné cookies pomáhají, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.

Analytické

Statistické cookies pomáhají majitelům webových stránek, aby porozuměli, jak návštěvníci používají webové stránky. Anonymně sbírají a sdělují informace.

Marketingové

Marketingové cookies jsou používány pro sledování návštěvníků na webových stránkách. Záměrem je zobrazit reklamu, která je relevantní a zajímavá pro jednotlivého uživatele a tímto hodnotnější pro vydavatele a inzerenty třetích stran.