- 6 vajec velikost L
- 1 šalotka
- 100 ml smetany ke šlehání Tatra
- 120 g sýra (čedar + parmezán)
- hrst cherry rajčat
- hrst medvědího česneku
- 1 lžíce másla Tatra
- slanina (dle chuti)
- čerstvá pažitka
- sůl, pepř
FRITTATA s medvědím česnekem
Ingredience
Postup
- Nejprve rozehřejte troubu na cca 180 °C.
- Šalotku nakrájejte nadrobno, sýr nastrouhejte, cherry rajčata nakrájejte na čtvrtky, slaninu na kostičky a medvědí česnek nahrubo.
- V misce prošlehejte vejce, smetanu, nastrouhaný sýr a většinu medvědího česneku. Dochuťte solí a pepřem.
- Do pánve vhodné do trouby dejte lžíci másla, nechte rozpustit a přisypte slaninu a šalotku. Restujte lehce dozlatova.
- Do pánve vlijte připravenou směs a jen lehce promíchejte, aby se vše obalilo. Pozvolna (bez míchání) opékejte asi 2 minuty. Přidejte rajčata a zbytek medvědího česneku.
- Pánev pak sundejte z plotny a dopečte v troubě (cca 10 minut).
- Hotovou frittatu zasypte čerstvou pažitkou."