- 400 g zakysané smetany
- 400 g polotučný tvaroh Tatra
- 160 g Salko
- piškoty
- čerstvé maliny
- 200 g upražených mandlí
Dezert s malinami se Salkem a tvarohem
Ingredience
Postup
Nepečeným dezertem s malinami se Salkem a tvarohem můžete překvapit například nečekanou odpolední návštěvu. Příprava není náročná na čas ani ingredience a místo malin můžete použít jiné své oblíbené ovoce (borůvky, jahody, ostružiny,...).
- V misce rozmixujeme tvaroh a zakysanou smetanu.
- Do směsi tvarohu a zakysané smetany pomalu zašleháváme Salko.
- Do skleničky nalijeme zhruba 1/3 hotového krému.
- Na krém naklademe maliny a piškoty.
- Zalijeme druhou třetinou krému a opět navrch přidáme maliny a piškoty.
- Vše zalijeme zbylým krémem.
- Na pánvi dozlatova upražíme plátky mandlí.
- Celý dezert ozdobíme malinami a plátky opražených mandlí.