Recepty Čokoládová pěna s borůvkami

Čokoládová pěna s borůvkami

Ingredience

  • 200 g Tatra smetany ke šlehání 30 %,
  • 1 lžíce Tatra másla,
  • 20 g moučkového cukru,
  • 180 g hořké čokolády 70 %, 
  • 20 ml rumu,
  • 3 vejce,
  • borůvky a máta na ozdobu.

Postup

  1. V míse vyšlehejte žloutky s cukrem. Rozehřejte zvlášť čokoládu a máslo.
  2. Do vyšlehaných vajec s cukrem přidejte rozpuštěnou čokoládu, máslo a promíchejte.
  3. Přidejte vyšlehané bílky a znovu promíchejte. Poté přidejte rum a opět promíchejte.
  4. Do čokoládové hmoty přidejte vyšlehanou smetanu a míchejte dohladka.
  5. Servírujte do skleničky a ozdobte borůvkami a mátou.
  6. Dobrou chuť!

Videorecept

Použité produkty