- 200 g Tatra smetany ke šlehání 30 %,
- 1 lžíce Tatra másla,
- 20 g moučkového cukru,
- 180 g hořké čokolády 70 %,
- 20 ml rumu,
- 3 vejce,
- borůvky a máta na ozdobu.
Čokoládová pěna s borůvkami
Ingredience
Postup
- V míse vyšlehejte žloutky s cukrem. Rozehřejte zvlášť čokoládu a máslo.
- Do vyšlehaných vajec s cukrem přidejte rozpuštěnou čokoládu, máslo a promíchejte.
- Přidejte vyšlehané bílky a znovu promíchejte. Poté přidejte rum a opět promíchejte.
- Do čokoládové hmoty přidejte vyšlehanou smetanu a míchejte dohladka.
- Servírujte do skleničky a ozdobte borůvkami a mátou.
- Dobrou chuť!