21. 08. 2021

Čokoládová pěna s borůvkami

Ingredience

  • 200 g Tatra smetany ke šlehání 30 %,
  • 1 lžíce Tatra másla,
  • 20 g moučkového cukru,
  • 180 g hořké čokolády 70 %, 
  • 20 ml rumu,
  • 3 vejce,
  • borůvky a máta na ozdobu.

Postup

  1. V míse vyšlehejte žloutky s cukrem. Rozehřejte zvlášť čokoládu a máslo.
  2. Do vyšlehaných vajec s cukrem přidejte rozpuštěnou čokoládu, máslo a promíchejte.
  3. Přidejte vyšlehané bílky a znovu promíchejte. Poté přidejte rum a opět promíchejte.
  4. Do čokoládové hmoty přidejte vyšlehanou smetanu a míchejte dohladka.
  5. Servírujte do skleničky a ozdobte borůvkami a mátou.
  6. Dobrou chuť!

Videorecept

Použité produkty

Máslo 82% 250g

Více >

Smetana ke šlehání 30% 200g

Více >

Farmářské máslo 84% 200g

Více >

Tato webová stránka používá cookies

K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Poučení o zpracování osobních údajů.

Funkční

Nutné cookies pomáhají, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.

Analytické

Statistické cookies pomáhají majitelům webových stránek, aby porozuměli, jak návštěvníci používají webové stránky. Anonymně sbírají a sdělují informace.

Marketingové

Marketingové cookies jsou používány pro sledování návštěvníků na webových stránkách. Záměrem je zobrazit reklamu, která je relevantní a zajímavá pro jednotlivého uživatele a tímto hodnotnější pro vydavatele a inzerenty třetích stran.