- 150 g polohrubé mouky
- 6 g kypřicího prášku
- 40 g mletých mandlí
- 3 vejce
- 150 g cukru
- 150 g bílého jogurtu
- 125 g másla Tatra
- 100 g jahod
- 150 g malin
- máslo a mouka na vymazání a vysypání
Bublanina s jahodami a malinami
Ingredience
Postup
- Nejprve prosijte mouku a kypřicí prášek do mísy. Poté přisypte mandle namleté najemno.
- Do druhé mísy vyklepněte celá vejce a přisypte cukr. Vyšlehejte do pěny.
- Přidejte bílý jogurt, rozpuštěné a zchladlé máslo. Pořádně promíchejte.
- Postupně přisypávejte suchou směs a znovu zašlehejte.
- Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy. Ozdobte jahodami, malinami a vložte do trouby předehřáté na 180 °C.
- Pečte dozlatova asi 35 minut. Upečenost otestujte špejlí.